SophiaPersson

2012-07-03
14:58:27

Bakdags

Halloj Folket!

Nu tänkte jag ta och baka och inte vad som helst, utan Persikopaj.. första gången jag tänkte baka det faktiskt, får hoppas det går bra och att den blir riktigt god! Tänkte skriva upp receptet här så kan ni också ta och baka den smarriga pajen! 

8 st  
0,5 dl  
1 tsk  
4 dl  
0,5 dl  
0,25 tsk  
1 krm  
100 gram  
2 dl  
2 st  

Tillagning

1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver socker och salt i en bunke.

2. Skiva ner smöret och hacka ihop ingredienserna tills det blir grynigt. (Använd verktyg, inte fingrarna. Fingrar lär göra pajen mindre krispig).

3. Fördela smulorna i en ugnsfast form. 

4. Skala persikorna. Det går lättast om man först lägger ner dem i en kastrull med kokande vatten i ca 1-2 minuter, och sedan spolar av dem med kallt vatten.

5. Lägg de halverade persikorna med den kupiga sidan upp - på degsmulorna. 

6. Blanda socker och kanel, strö över persikorna.

7. Grädda i ugnen i 15 minuter.

8. Vispa under tiden grädden lätt och rör ner äggulorna. 

9. Ta ut formen (efter de första 15 minuterna) och häll grädden med äggulorna över persikorna.

10. Grädda på nytt i ca 25 - 30 minuter beroende på ugn.



Klart!

Ha det king!

/ Sophia Persson
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: